TINAZTEPE HASTANESİ ONKOLOJİ KANSER KONSEYİ KURULDU

Tınaztepe Hastanesi her geçen gün branşlarını arttırırken, branşlarına verdiği önemin altını da çizmeye devam ediyor. Onkoloji bölümüyle başlayan,  kanserli hastalara umut ışığı olan Tınaztepe Hastanesi, Onkoloji branşının önderliğinde “Onkoloji Kanser Konseyi”ni hayata geçirdi.

Vizyonunun İzmir ve çevre illere kanser konusunda önder bir düzeye gelmek , misyonunu da kanser teşhis – tanı ve tedavisinde her zaman örnek hastane olarak anılmak isteyen konseyin başkanlığını Onkoloji konusunda uzun yıllar Amerika’da hem eğitim görmüş  hem de hizmet etmiş bir isim Prof. Dr. Salahattin Sanal yapıyor. Patoloji, Radyoloji, Genel Cerrahi, Göğüs Hastalıkları, Üroloji, Gastroenteroloji, Dahiliye, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi branşlarının uzman hekimlerinden oluşan Konsey’de hastalara tedavinin yanı sıra destek birimler, psikoloji ve beslenme uzmanları ile de hizmet verecek. Zaman içerisinde diğer hastanelerin de onkolojik vakalarına danışmanlık hizmeti vermeyi de hedeflediklerini belirten Onkoloji  Uzmanı Prof.Dr.Salahattin Sanal, “Günümüzde kanserle ilgili korkunç bir bilgi kirliliği var onu engellemek için de çaba sarfetmemiz gerekiyor. Konseyi kurmaktaki amaçlarımızdan biri de halka yönelik sunumlarda gerçekleştirmek” derken konseyde yer alan Tınaztepe Hastanesi başhekimi ve Genel Cerrahi Uzmanı Doç.Dr.A.Serhat Gür de “Tanısı konmuş bir hastanın tedavisine burada başlanmış olması ve aynı zamanda Onkoloji hastasına destek birimlerimizle birlikte yaklaşım ve sistem oluşturmanın biz doktorlar içinde büyük bir gelişim olduğunu belirtmeliyim” diyor.