Laboratuvarlar

.......................................................................................................................................................

Sürekli güncellenen kalite sistemleri ile hasta ve örnek izlenilebilirliği sağlanmaktadır. İç kalite kontrol programları ile takip edilen sonuçların güvenilirliği, kesinliği ve doğruluğu sağlanmaktadır, dış kalite kontrol programları ile desteklenmektedir.  Hasta ve çalışanlarımızın güvenliğinin ön planda olması nedeniyle Laboratuvar Güvenliği sistemleri uygulanmaktadır.

Hastanenin tüm birimleri (acil servis, yataklı servisler, yoğun bakımlar ve ameliyathaneler) ve kan alma üniteleri, laboratuvara Pneumotik Transport Sistemi ağıyla bağlıdır. Bu sistem sayesinde, hastadan alınan her türlü örnek (kan, idrar..vb) saniyeler içerisinde laboratuvara ulaştırılmaktadır.

Laboratuvarımız Hastane Bilgi Yönetim Sistemi laboratuvar modülünü kullanmaktadır. Bu sistem sayesinde hekimler test istemlerini bilgisayar üzerinde dijital ortamda yapmaktadırlar.  Laboratuvara hasta başvurusu, örnek alımı ve kabulü, örneklerin laboratuvara transferi, tetkiklerin ön hazırlığı, çalışılması ve sonuçlandırılması sırasında tüm takipler bilgisayarda laboratuvar modülü üzerinden yapılmaktadır. Örnek kap veya tüpleri hasta bilgileri içeren etiketler ile etiketlenir. Sonucu çıkan testlerin Laboratuvar Uzman onayı yapılması ile hekimin bilgisayarından erişilebilir hale gelir. İnsan faktörünün azaltıldığı bu sistem sayesinde test hızı ve test güvenilirliği maksimuma çıkarılır.

Laboratuvarımızda Bakteriyoloji, Seroloji, Biyokimya, İmmünoloji, Hematoloji alanlarındaki tüm tetkikler çalışılmaktadır. Hastanemiz laboratuvarında çalışamadığımız testlerin, dış laboratuvarlar ile yaptığımız hizmet alım sözleşmeleri sayesinde yapılması sağlanmaktadır. Anlaştığımız dış laboratuvarlardan belirli kalite standartlarını belgelemelerine sahip olmaları şartı aranmaktadır.